Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Február 1-től újra felnőtt hittan Lukácsi Zoltán atyával a szigeti plébánián

2022.01.31

Kedves Testvérek!

 

398a1896_0.jpgÉvente sok fiatal, felnőtt érdeklődik plébániánkon az után, hogyan ismerhetné meg jobban a vallást, a kereszténységet, a katolikus egyházat. Ezért most elindítunk egy felnőtt csoportot, amely alkalmat nyújt a hit felnőtt átgondolására, illetve a kereszténységgel való ismerkedésre.

A találkozások témái

Alapvető hitkérdésekkel foglalkozunk. Milyen lelki erősödést ad az imádság-elcsendesülés; és hogyan lehet kiszabadítani lelkünket a hétköznapok feszültségei közül? Mi a kapcsolat a vallások és a kereszténység között? Milyen értékeket tanulhatunk a keresztények szent könyvéből, a Bibliából? Kicsoda Jézus – és mi újat hozott a világba és a vallások történetében? Van-e szükség egyházra? Milyen hibákat követett és követ el az egyház – és mi, mai keresztények milyen egyházról álmodunk? Segít-e emberi kibontakozásunkban a hit? Támaszt ad-e világnézetünkben, emberségünkben, kapcsolatainkban, házasságunkban, gyermek nevelésünkben a hit? – A találkozások központi gondolata: hogy az igazi hit önmagunk, emberségünk kibontakozásához vezet, kapcsolataink kiegyensúlyozódásához. Adott tematika alapján mennénk, de el is térhetünk ettől és kérdezni is lehet.

A csoport életéről

Az együtt töltött idő egyik részét a fenti kérdésekről szóló előadások, illetve személyes beszámolók, vallomások, kérdések töltik ki.

A találkozások időpontja és jelentkezés

Két hetente terveznénk ezeket az alkalmakat a Győr-szigeti plébánián. (9025 Győr, Simor János püspök tere 6.)

 

2022. február 1-én kedden 18 órakor lesz az idei első felnőtt hittanunk, ettől számítva pedig két hetenként tartjuk.

Szeretettel:

Dr. Lukácsi Zoltán 

Győr-Sziget, Újváros és Pinnyéd plébánosa