Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Heti hirdetmények húsvét 5. vasárnapján Újvárosban - 2020.05.10

2020.05.10

Veres András győri megyéspüspök a járványügyi korlátozások részleges feloldásával kapcsolatban újabb intézkedéseket hozott 2020. május 4-én. A rendelkezések május 4-től további intézkedésig vannak érvényben. 

 

Ennek értelmében a Győr-Újvárosi Urunk színeváltozása templomunkban a szokott időben, vasárnap 11 órától lesznek szentmisék. Szigetben 9:30 órakor kezdődnek a szentmisék. Pinnyédi kápolnánkban elmaradnak a szentmisék.

 

-2020. május 16-án szombaton lesz Nepomuki Szent János emléknapja. Ez a nap az Újváros elején fekvő (a kettős híd előtt található) Nepomuki Szent János kápolnánk búcsúnapja. Délután 16:20-kor  imádkozást vezet a kápolnánál Lukácsi Zoltán kanonok-plébánosunk. Lesz hangosítás is, így a kápolna előtt a megfelelő távolságtartás mellett, be tudunk kapcsolódni az imádságba. Az Öt Templom Fesztivál szervezőinek jóvoltából online közvetítik az eseményt.

Bővebben a plakáton:

 

nepomuki-2020.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*

- Május hónap a Szűzanya hónapja, amikor a lorettói litániát imádkozzuk! Ebben a hónapban, minden vasárnap a 11 órai szentmisék előtt (10:45-kor) plébánosunk a lorettói litániát imádkozza az Újvárosi Segítő Szűzanya kegyoltára előtt. Várjuk a híveket, kapcsolódjunk be közösen ebbe az imádságba is. Kérjük az Újvárosi Segítő Szűzanya áldott közbenjárását betegeinkért, a járványban szenvedőkért és a járvány megszűnéséért.

 

- A 15. Öt Templom Fesztivál eredeti időpontjában, május 14. és 18. között lesz látható a Kultúrpart youtube csatornáján, a Maradj Otthon Fesztivál facebook oldalán és a Győr Plusz Tévé műsorán. A felvételeket nyár elején a Magyar Televízió is műsorára tűzi.

 A Győr Plusz Televízión keresztül május 14-én 17.30-kor a győr-újvárosi Urunk színeváltozása templomunkból bemutatott szentmisébe kapcsolódhatnak be a hívek az Öt Templom Fesztivál szervezőinek jóvoltából. A szentmise főcelebránsa Lukácsi Zoltán győr-szigeti és újvárosi plébános, a liturgia zenei szolgálatát a Voces3 énekegyüttes – Csapó József tenor, Hegyi Barnabás kontratenor és Mizsei Zoltán basszus – végzi. A szentmisében a gregorián dallamok mellett William Byrd reneszánsz zeneszerző művei is felcsendülnek. A közvetítés felvételről, nem élő adásban történik. 17 órakor a Kultúrpart youtube csatornáján is közvetítik a szentmisét.

 A Barabás Lőrinc Live Act koncertről készült felvételt szintén templomunkban készítették, ezt május 16-án szombaton este nyolc órától lehet megnézni a már említett youtube csatornán, illetve a Győr+ televízión. A további programokat megtekintheti itt.

 

- 2020. május 18-án hétfőn 18 órai kezdettel a Győr-Szigeti Szent Rókus templomban engesztelő szentmisét tartunk Zsebedics József atya halálának második évfordulóján.

Plakát:

jozsef-atya-evfordulos-szentmise.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intézkedések a járvány ideje alatt:

– Arra kérjük a kedves híveket, hogy az állami rendelkezéseknek megfelelően a 65 éven felüliek, illetve a krónikus betegségben szenvedők ne látogassák a liturgikus eseményeket. Számukra továbbra is felmentés van érvényben a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. 

– A jelenlévők igyekezzenek betartani a másfél-kétméteres egymás közti távolságot. Ez alól természetesen kivételt képeznek az egy háztartásban élők. Templomunk elég tágas, van lehetőség megtartani az egymás közti másfél-kétméteres távolságot.

– Továbbra is mellőzzük a szenteltvíz használatát.

- A szentmisék előtt szellőztetünk, fertőtlenítünk.

– A templomba bejövet arra kérjük a híveket, hogy a bejárat előtt kezük fertőtlenítését végezze el mindenki, az előre odakészített fertőtlenítőszerrel. Továbbra is kötelező a kézbe történő áldoztatás.

– A perselyezés továbbra is a szentmise végén, a templom kijáratánál történik.

– Házasságkötés és temetési szentmise értelemszerűen újra végezhető a fenti szabályok figyelembevételével. 

– A személyes gyónások meghallgatására a gyóntatószékben, és a sekrestyében is van lehetőség. A gyóntatószéket fertőtlenítjük, illetve a gyóntatórácsot lefóliázzuk.