Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyböjti zarándoklat a Győr-Újvárosi Urunk színeváltozása templomba 2017.03.03

2017.02.11

Az idei nagyböjti zarándoklat sorozat rendhagyó lesz abban az értelemben, hogy nagyböjt péntekjein a győri egyházközségek nem a székesegyházba, hanem a már előre kijelölt plébániatemplomokban fognak összegyűlni ünnepi püspöki szentmise keretében. Tehát a zarándoklatok nem a székesegyházban lesznek, mivel ott átfogó felújítás fog kezdődni.

 

Az idei rendhagyó zarándoklat sorozat a következőképpen zajlik:

 

-Nagyböjti zarándoklat I. Március 3. 18 óra Győr-Újváros, Urunk színeváltozása-templomunk: Püspöki szentmise Győr-Újváros, Győr-Sziget, Pinnyéd, Öttevény, Kunsziget és Mosonszentmiklós híveinek zarándoklata alkalmából. 17:30-tól keresztút a templomban.

 
-Nagyböjti zarándoklat II. Március 10. 18 óra Győr-Révfalu, Szentháromság-templomPüspöki szentmise Győr-Révfalu, Kisbácsa és Győr-Bácsa híveinek zarándoklata alkalmából.
 
-Nagyböjti zarándoklat III. Március 17. 18 óra Győr-Gyárváros, Jézus Szíve-templom: Püspöki szentmise Győr-Gyárváros és Győrszabadhegy híveinek zarándoklata alkalmából.
 
-Nagyböjti zarándoklat IV. Március 24. 18 óra Győr, Szent Imre-templom: Püspöki szentmise a győri Szent Imre-templom híveinek zarándoklata alkalmából.
 
-Nagyböjti zarándoklat V. Március 31. 18 óra Győr, Szentlélek-templom: Püspöki szentmise a Szent Kamillus- és a Szentlélek-templom híveinek zarándoklata alkalmából.
 
-Nagyböjti zarándoklat VI. Április 7. 17.30 Győr, Szent Kamillus-templom és kálvária: Püspöki szentmise a győri székesegyházi hívek zarándoklata alkalmából, majd 7 stációs keresztút a győri kálvárián.
 
 
Az első zarándoklat rangban elsőként a Győr-Újvárosi, Győr-Szigeti, Pinnyédi, Öttevényi, Kunszigeti és Mosonszentmiklósi híveknek lesz megtartva templomunkban! Alább olvashatjuk erről a plakátot:

plakát.png

 

Halmos Lászlóról bővebben olvashatunk itt.

 

Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!